08.06.2014

Štampa


 Nieuw Amsterdam plovi pod zastavom Holandije, duzine je 285 m, BRT-a 86273, a na njemu je 2140 putnika i 862 clana posade.

Brod Nieuw Amsterdam je specifican kruzer u klasi kompanije Holland America Line. On je 81 brod koji je usao u servis kompanije I njihov drugi najveci. HAL je odlucio napraviti sister ship za Eurodam za kruzing sezonu 2010 i gotov je bio i krenuo na svoje prvo putovanje 05. jula 2010 godine kada je posjetio i Kotor. Brod je krsten od strane princeze Maxime od Holandije u Veneciji kada je I krenuo na svoje prvo putovanje. Od aprila do oktobra brod posjecuje Mediteran a od novembra do marta plovi zapadnim I istocnim Karibima.

Nove karakteristike na brodu ukljucuju Pan-azijski restoran, africki Explorer Lounge, italijanski restoran i redizajniran atrijum. Deset kabina imaju prozore od vrha do dna I od zida do zida. Jedan dio kabina ima prozore, a drugi ima balkone.  Takodje ima sistem dinamickog pozicioniranja I napaja ga sest dizel generator I ima propreler Azipod propulzione tehnologije.