11.05.2015.

Štampa


Costa Meditteranea

Jutros je po prvi put u luku Kotor uplovio brod Costa Meditteranea. Brod u vlasništvu italijanske kompanije Costa Crociere sagrađen je u Helsinkiju i koštao je preko 400 miliona eura. Kao i njen sister ship Costa Atlantica njihov dizajn je rađen po uzoru na Carnival Cruise Lines spirit klasu brodova kojoj pripadaju Carnival Spirit, Carnival Pride, Carnival Legend i Carnival Miracle.

Prostorije na ovom brodu su inspirisane italijanskim palatama iz 16. u 17. vijeka i dekorisana da izraze moto ovog broda koji glasi : ''Nikada niste vidjeli ništa slično''. Dvanaest paluba nosi imena po mitološkim i istorijskim ličnostima i to su : Kirka, Terpsihora, Dionis, Tezej, Orfej, Narcis, Prometej, Pegaz, Armonija, Kleopatra, Pandora i Medeja.

Od sadržaja na brodu putnici imaju na raspolaganju četiri bazena za plivanje, četiri džakuzija na otvorenom, salon ljepote i spa, teretana, sportski teren za više različitih sportova, tri restorana, četrnaest barova, teatar, kazino, diskoteku i razne druge mogućnosti.

BRT broda iznosi 85619, dužine je 292.6 m i plovi pod zastavom Italije. Na brodu se nalazi 1554 putnika i 827 članova posade.

izvor : http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Mediterranea

Silver Cloud

BRT: 16927

Dužina: 155.8 m

Zastava: Bahami

Dolazi iz: Dubrovnik

Putnika: 273

Posada: 222