LUKA KOTOR uputila zvanični Predlog Anexa Ugovora o prvenstvenoj koncesiji prema Ministarstvu Kapitalnih investicija, uz propratni 5-godišnji Finansijski Plan kao prateći dokument predloženog Anexa.

Štampa

Shodno Zaključcima sa sastanka odžanog u Ministarstvu Finansija od 13.05.2021 godine ,sačinjen je Predlog Anexa Ugovora o prvenstvenoj koncesiji kojim je i ovim konkretnim dokumentom ponudjen predlog izmjene osnovnog Ugovora u dijelu „odlaganja „ plaćanja fiksne koncesione naknade na 5 godina i produženje roka važenja osnovnog Ugovora za  isti period (od 5 godina).Predlog  Anexa  možete preuzeti  ovdje.

U prilog  predmetnog Anexa  upućen je i 5-godišnji Finansijski Plan LUKA KOTOR, čiji je osnovni cilj  projekcija  ostvarivanja prihoda u narednih 5 godina i pokazivanje održanja likvidnosti Društva i koji pokazuje koliko fiksne naknade po osnovu Ugovora o prvenstvenoj koncesiji,ali i Ugovora o pilotaži realno opterećuju poslovanje Luke u realnim procjenama  povratka broja kruzera koji će posjetiti našu luku, počev od ove pa do 2026 godine . Finansijski Plan možete preuzeti  ovdje.