Home ,,Luka Kotor'' AD danas predala zahtjev za dodjelu prvenstvene koncesije Ministarstvu saobraćaja i pomorstva

,,Luka Kotor'' AD danas predala zahtjev za dodjelu prvenstvene koncesije Ministarstvu saobraćaja i pomorstva

El. pošta Štampa PDF


IZJAVA SNEŽANE JONICE, DIREKTORKE ADMINISTRATIVNOG SEKTORA LUKE KOTOR

Danas je „Luka Kotor“ A.D. Kotor predala Ministarstvu saobraćaja i pomorstva zahtjev za dodjelu Prvenstvene koncesije za period od 12 godina na lučko područje luke Kotor.

Ponosni smo što možemo da saopštimo da je novi menadžment nakon godinu dana ogromnog  rada i velike posvećenosti otklanjanju svih smetnji i ispunjavanju niza preporuka nadležnih državnih organa, uspio da obezbjedi niz dokumenata i saglasnosti, koja su bila  prethodni uslov da bi se ponovo mogla otvoriti priča o Prvenstvenoj koncesiji. Poznato je da je  dugi niz godina ovo pravo luke  postojalo u zakonu,  ali da nije ostvareno.

Danas kada smo predali dokumentaciju koja je sveobuhvatna, detaljna, precizna, pripremljena na zakonit i odgovoran način, sigurni smo da je napravljen ogroman iskorak ne samo za Luku Kotor, već i za Državu i Opštinu  koje su vlasnici ukupno 80.35% akcija našeg Preduzeća.

Poslovni plan za period od 12 godina urađen je uz poštovanje svih  preporuka nadležnog Ministarstva i organa u njegovom sastavu, a  njime su planirane investicije u vrijednosti od 5.053.440 eura.

Jedan od ključnih infrastrukturnih projekata - izgradnja pilona omogućiće da u luku Kotor mogu doći svi brodovi bez ograničenja zbog veličine ili  gaza, a već sada imamo interesovanje brodara da saznaju kada se očekuje završetak tog projekta zbog najave dolaska brodova najnovije generacije čim bude završen.

„Luka Kotor“ A.D. Kotor se zahvaljuje resornom Ministarstvu saobraćaja i pomorstva na izuzetno konstruktivnoj saradnji prilikom pripreme ovog zahtjeva i poslovnog plana.

Posebnu zahvalnost dugujemo predsjedniku opštine Kotor, Vladimiru Jokiću, koji je donošenjem Odluke o povjeravanju na korišćenje parkinga na Rivi našem privrednom društvu, otklonio ključnu smetnju, koja je bila prepreka podnošenju zahtjeva za dodjelu koncesije i omogućio nam da konačno ispunimo sve preduslove.

Sigurni smo da će Vlada Crne Gore, svjesna važnosti daljeg razvoja i unapređenja kapaciteta Luke Kotor, sada kada je dobila odgovorajuću dokumentaciju i na zakonu zasnovan zahtjev odlučiti o Prvenstvenoj koncesiji  u što kraćem roku.

Činjenica da se „Luka Kotor“ A.D. Kotor nalazi na bijeloj listi poreskih obveznika, zbog urednog, pravovremnog i preciznog ispunjavanja poreskih obaveza, te da je odnedavno  kotirana na „B“ listi Montenegroberze zbog transparentnsoti i uspješnosti u poslovanju, a da je samo u 2017.godni na ime poreza po raznim osnovama u Budžet Crne Gore uplatila iznos od 593,612 eura, a kad se tome doda dividenda Državi i Opštini od 321.598 eura, ukupan iznos od 915.210 eura govori o značaju našeg privrednog subjekta.

Ubrzani razvoj i unapređenje rada Luke Kotor, predstavljaju direktan interes države Crne Gore, opštine Kotor i cijele Boke, jer se radi o privrednom subjektu koji je žila kucavica privrede i Kotora i Crne Gore.

Crna Gora je i postala kruzing destinacija zahvaljući Kotoru kao kulturno istorijskom blagu i neponovljivoj ljepoti Crne Gore.

  

 

Vrijeme Kotor

Click za prognozu vremena

Kalendar

Last month June 2019 Next month
S M T W T F S
week 22 1
week 23 2 3 4 5 6 7 8
week 24 9 10 11 12 13 14 15
week 25 16 17 18 19 20 21 22
week 26 23 24 25 26 27 28 29
week 27 30

Clia

ISAQ sertifikat

         


NAJAVE ZA 2019. GODINU

ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015

 

Politika kvaliteta

Čistija proizvodnja

Zaštita životne sredine

Global Code of Ethics

Mini galerija

images/resized/images/stories/demo//sam-8_75_57.jpgimages/resized/images/stories/demo//sam-9_75_57.jpgimages/resized/images/stories/demo//sam-10_75_57.jpgimages/resized/images/stories/demo//sam-11_75_57.jpgimages/resized/images/stories/demo//sam-12_75_57.jpgimages/resized/images/stories/demo//sam-13_75_57.jpg